Regeneratie voor iedereen

De revolutie van regeneratie – voor iedereen die overbelast is.

Sinds de oprichting van VENEX volg ik mijn visie om echte ontspanning en recreatie te bieden aan iedereen die overbelast is. – de revolutie van regeneratie.

De VENEX Life-Science Regeneratieve Kleding voor sportmannen en -vrouwen kwam in 2009 op de Japanse markt. Ons product is zonder twijfel een van de meest effectieve en tegelijk meest praktische oplossingen voor stressmanagement. Diverse wetenschappelijke studies ondersteunen dit effect. In een tijd waarin we voortdurend overgestimuleerd worden, kunnen ontspannen en positief ingestelde mensen de dagelijkse uitdagingen van het leven beter aan, .

– Hideki Katano, oprichter

Geschiedenis

Het verhaal van de VENEX Life-Science  Regeneratieve Kleding begint bij de ontwikkeling van een vezel die bestaat uit een mix van mineralen en platina. Het onderzoek baseert zich op de stimulatie van een onderdeel van het vegetatieve zenuwstelsel: het parasympathische zenuwstelsel (dat voor kalmering zorgt). Het effect van de V-TEX®  vezel wordt bekomen door een interactie met de huidreceptoren.

In 2009 kwamen de eerste producten met deze gepatenteerde en superieure vezel op de markt. Deze unieke revolutie in de sector van regeneratieve kleding verschilt in één belangrijk aspect van de traditionele producten: ze ondersteunt en versnelt de regeneratie in rustperiodes.

VENEX Regeneratieve Kleding wordt steeds populairder en onze naambekendheid groeit snel in de wereld van atleten en professionele sporters, vooral dankzij de vele aanbevelingen.

Deze speciale kleding staat ervoor bekend dat ze los zit en daarom aangenaam is om dragen. Doordat de spieren niet onder spanning komen te staan en de kleding ook in rustperiodes wordt gebruikt, is VENEX Life-Science Regeneratieve Kleding een standaard geworden in de wereld van de professionele sport. Ook gewone mensen ontdekten meer en meer de voordelen van Venex kledij, namelijk beter slapen, betere regeneratie en recuperatie.

Wat experts over VENEX vertellen

Prof. Dr. Daniel Hahn, Ruhr-Universiteit Bochum in Duitsland

Deze wetenschapper verklaart:

Bij het dragen van VENEX Regeneratieve Kleding ondervonden de deelnemers van onze crossover-studie een afname van subjectieve pijn en een beter gevoel van algemene gezondheid. Ze gaven ook een verbetering aan van de slaapkwaliteit vanaf de derde nacht.

Burn-out spiraal

Gestrest en overwerkt – Het grootste gevaar voor de gezondheid in de 21e eeuw

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) benoemt stress als de grootste bedreiging van de 21e eeuw voor de industriële landen.

Stress heeft een impact op ons lichaam en onze ziel, en dat uit zich in symptomen als oververmoeidheid (fysiek en mentaal), gevoelens van uitputting, emotionele instabiliteit, slaapstoornissen, psychosomatische aandoeningen, steeds terugkerende hoofdpijn, pijn in de rug en gewrichten, en chronische pijn in het algemeen. Depressie en burn-out zijn het eindstation van deze spiraal.

We zien een gebrek aan oprechte ontspanning en regeneratie.

Op 1.000 werknemers voelt een derde zich extreem of heel uitgeput, een vijfde onder hen lijdt aan gezondheidsproblemen als gevolg van stress en druk.

Regeneratiecyclus

VENEX Life-Science Regeneratieve Kleding

De V-TEX®  Regeneratieve Vezel in onze materialen ondersteunt het regeneratieve proces van ons lichaam tijdens rustperiodes en tijdens de slaap.

Hierdoor slaap je sneller en beter. Je ervaart echte rustperiodes en voelt je over het algemeen meer ontspannen.

De [r]evolutie van regeneratie

Dit is hoe de VENEX Life-Science Regeneratieve Kleding werkt:

De eigenschappen van de gepatenteerde V-TEX® Regeneratieve Vezel ontwikkeld door VENEX activeren het parasympathische zenuwstelsel en bevorderen zo het regeneratieve proces van het lichaam tijdens rustperiodes en tijdens de slaap.

VENEX Regeneratieve Kleding zorgt voor een optimale ontspanning tijdens rustperiodes en tijdens de slaap. Dit verbetert de prestaties in momenten van activiteit aanzienlijk.

Het effect blijft behouden tot op 2 cm van de huid en werkt ook bij het dragen van lichte onderkleding.

De mix van platina en mineralen in de V-TEX® Regeneratieve Vezel zendt een signaal uit naar onze hersenen (2) via de receptoren van de huid (1). Dit signaal leidt tot een verwijding van de bloedvaten en activeert het parasympathische (3) zenuwstelsel (de zogenaamde ‘kalmerende tak’ van het zenuwstelsel).

Tip:

Bij het dragen van onze Regeneratieve Kleding kan je een toename van de bloeddoorstroming ervaren, die in eerste instantie aanvoelt als een gevoel van warmte. De ervaring leert ons dat deze reactie afneemt na 2 tot 4 weken van regelmatig gebruik.

Het is niet mogelijk om de bloeddoorstroming te overstimuleren. Ons lichaam reageert enkel op de individuele impulsen en ontvangt enkel de hoeveelheid die nodig is om opnieuw balans te bereiken via onze VENEX Regeneratieve Kleding.

Werkwijze

Het autonome zenuwstelsel (sympathisch zenuwstelsel en parasympathisch zenuwstelsel)

Kort samengevat is de sympathicus verantwoordelijk voor de snelle respons op stimuli uit de omgeving en voor de mobilisatie van ons lichaam, terwijl de parasympathicus een rem zet op onze externe activiteiten. Beide zenuwstelsels reguleren en ondersteunen elkaar. Over het algemeen ligt deze regulatie aan de basis van onze gezondheid en ons welzijn. Zonder voldoende regulatie kunnen onze organen hun functie niet naar behoren uitvoeren, en dit kan leiden tot een resem functionele stoornissen en ziektes. Anderzijds leiden functionele stoornissen en chronische ziektes tot een disbalans tussen de sympathische en parasympathische zenuwstelsels.

Hierdoor is een balans tussen de sympathicus en de parasympathicus zo belangrijk voor onze dagelijkse prestaties en activiteiten, en ook voor de fases van regeneratie en rust/slaap. Enkel een gebalanceerde interactie tussen beide zenuwstelsels garandeert een goede regeneratieve capaciteit en een maximaal herstel van het lichaam.

Het circadiaans ritme (“interne klok”)

Het circadiaans ritme zorgt voor een optimale slaap en rust tijdens de donkere fase en waakt erover dat we genoeg energie hebben voor prestaties tijdens de lichte fase. Het controleert of beïnvloedt bijvoorbeeld onze hartfrequentie, de slaap-waakcyclus, de bloeddruk en onze lichaamstemperatuur.

Vandaag de dag zijn de uitdagingen in ons leven, zoals een job, gezin en een overvol programma van sociale activiteiten, contraproductief voor ons innerlijke ritme en raakt de individuele slaap-waakcyclus dikwijls en/of voor langere periodes verstoord. Hierdoor is ons gevoel voor nood aan slaap ontregeld. Op lange termijn leidt dit tot aanzienlijke prestatie- en gezondheidsstoornissen.

Een circadiaans ritme dat regelmatig en goed werkt, is uiterst belangrijk voor onze gezondheid en ons prestatievermogen in het dagelijks leven. Daarnaast is het onontbeerlijk voor een goede slaap.

De V-Tex® Regeneratie

V-tex

Polyester fibres

V-tex

Platinum mineral mix

V-tex

Patented v-tex regeneration

Productie van onze VENEX Regeneratieve Kleding

Voor de gebreide materialen van onze VENEX Regeneratieve Kleding gebruiken we 3 vezels:

 • 65 % lyocell
 • 27%  polyester
 • 8 %   elastaan

Als lyocell-vezel gebruiken we TENCEL®. Onze V-TEX® Regeneratieve Vezel bevat een speciale mix van platina en mineralen, zo bereiken we een optimale mix van de positieve eigenschappen van de gebruikte materialen. VENEX garandeert een uitstekende kwaliteit die op zijn beurt leidt tot het speciale regeneratieve effect van onze V-TEX® vezel:

De V-TEX® Regeneratieve Vezel:

 • stimuleert de activiteit van de parasympathische zenuw
 • verhoogt de bloeddoorstroming
 • ontspant de spieren
 • verbetert de slaapkwaliteit
 • versterkt het immuunsysteem

 

Onze V-TEX® vezel ondersteunt het regeneratieve proces van ons lichaam na fysieke en mentale stress.

De TENCEL® kwaliteit waarborgt een hoge mate van draagcomfort, met behoud van onze hulpmiddelen en bescherming van onze omgeving:

 • duurzaam en milieuvriendelijk
 • vriendelijk en zacht voor de huid
 • balans in vochtigheid en temperatuur

De karakteristieken

Regeneratief en ontspannend

Lange levensduur, zelfs bij regelmatig wassen

Ademend

Reguleert de vochtigheid

Vriendelijk voor de huid

Balanceert de temperatuur

Comfortabele snit, geen druk op de spieren

Droogt snel

Milieuvriendelijk en duurzaam

Milieuvriendelijk en duurzaam

Filter

Helpt bij

Toepassingsgebied

Type

Voor